Vikten av SEO-anpassat content

Om du har en hemsida räcker det inte med att slänga upp halvdana texter om du vill synas i sökmotorer. Du måste leverera SEO-anpassat content som är välskrivet och gör att du hamnar högt upp i sökningarna. Tänk efter när du själv söker efter någonting på nätet. Du kanske söker på ”kinarestaurang Kalmar” eller ”billiga fotbollsskor”. Då kommer du få upp de träffar som bäst matchar ditt resultat. Förmodligen så kommer du bara kolla på de länkar som kommer högst upp. Precis så fungerar det även när potentiella kunder ska besöka din hemsida. Det är därför viktigt att du kan identifiera nyckelord som är viktiga för din bransch och skriva content som relaterar till detta.

Ta hjälp av en webbyrå?

Låter detta som något du inte riktigt har tid eller ork att lära dig mer om? I så fall kan du ta hjälp av en professionell webbyrå som hjälper dig med allt inom SEO. De är experter på hur du ska göra din webbplats mer synlig och hur den blir så SEO-anpassad som möjligt. De kommer inte bara att hjälpa dig driva trafik till din webbplats, de kommer även se till att du får rätt typ av trafik. För SEO handlar inte om att du ska få så många klick som möjligt utan att du ska locka din målgrupp till hemsidan. Det är ju dem som förmodligen kommer utföra ett köp eller någon annan handling som du vill att de ska göra. Även om det innebär en kostnad att anlita en webbyrå kan det vara värt det om du lyckas generera mer trafik till din hemsida.

Kan jag skriva mitt material själv?

En hemsida behöver alltid texter. Om du har en webbshop behöver du skriva produktbeskrivningar, information om ditt varumärke och mycket annat. Om du driver någon annan typ av företag behöver du berätta vad det går ut på. Beroende på hur många produkter och material det rör sig om kan det ibland vara lönsamt att skriva texterna på egen hand. Dock gäller det att du behärskar svenska språket fullt ut. En hemsida som är full med stavfel och dåligt sammanhängande texter kommer få potentiella kunder att vända i dörren precis som ett dåligt CV slängs i soporna. Om du inte vill göra detta själv kan det vara värt att kika på att anlita en contentbyrå som gör det åt dig.

Glöm inte nyckelorden

Ur SEO-synpunkt är det väldigt viktigt att ha med vissa nyckelord i texterna. De får dock inte vara med för ofta då texten kommer ses som spam. Fundera på vilka nyckelord som används mest i din bransch. Det finns flera sökverktyg på nätet där du kan söka på ett visst nyckelord och se hur många som har sökt efter det den närmaste tiden.