Utveckla en funktionell webbplats åt företaget

Har verkligen ett företags webbplats så stor betydelse för framgången? Ja, utan tvekan. Många gånger är en hemsida det allra första intrycket mot kunden och besökaren. En rörig och allmänt oattraktiv sida är i det närmaste en katastrof för ett företags image. I tider där konkurrensen om kunderna är hård gäller det att hänga med för att inte bli akterseglad. Vad krävs då för att lyckas med företagets webbplats? Det ska vi titta på här nedan.

Sökmotoroptimering viktig

 

För det första måste förstås webbplatsen kunna hittas genom sökmotorerna. Det här är ett oerhört viktigt konkurrensmedel idag, så inte de potentiella kunderna hamnar hos konkurrenterna istället när de söker på en vara eller tjänst. Det som dessutom inte bör missas är att använda ett bra SEO-verktyg för att kunna arbeta med rätt sökord, hålla koll på konkurrenter och mycket mer. Rätt kompetens för detta finns hos https://www.wincher.com/se, som tillhandahåller ett mycket enkelt men effektivt SEO-verktyg som det dessutom finns möjlighet att prova helt gratis under 14 dagar.

Att hitta den perfekta kombinationen av sökord kan vara en utmaning. Det är dock värt den tid det tar att arbeta fram de ord som bäst beskriver er verksamhet. Försök tänka som en kund för ett ögonblick. Om du själv skulle vilja söka upp en produkt eller tjänst som motsvarar det ni erbjuder, vilka sökord skulle du då använda?

Låt inte besökaren gå vilse

En besökare som inte hittar på er webbplats blir snabbt irriterad och tröttnar till slut på att surfa runt på sida efter sida. Av den anledningen är det viktigt att sajten är lättnavigerad och logiskt upplagd vad gäller menyer och övrigt innehåll. En teknik som går att använda för att avgöra hur bra en webbplats fungerar är eyetracking, där det är möjligt att avgöra vad besökaren tittar på genom att spela in ögonrörelserna på skärmen.

Övriga aspekter att tänka på är att inte använda sig av för många bilder på webbplatsens startsida, samt att alltid använda ett lättläst typsnitt för all text. Se också till att de länkar som finns att klicka på verkligen fungerar!