Gör karriär inom webbutveckling

Allt mer i vårt samhälle blir digitaliserat och styrs via webben vilket betyder att du kan göra dig en framgångsrik karriär inom IT. Webbutveckling handlar om att du utvecklar tjänster eller produkter för webben. Det vanligaste är att du bygger olika typer av hemsidor men det kan också handla om e-handelsplattformar eller webbapplikationer. Det gäller alltså att du är teknisk men samtidigt lite kreativ och lyhörd för dina kunders önskemål. Det finns idag en stabil efterfrågan på webbutvecklare och inga tecken på att detta kommer ändra sig inom den närmaste tiden.

 

Vad ska jag gå för utbildning?

Webbutveckling som yrke är ganska brett och du kan själv välja vilken inriktning du vill fokusera på. Det går även att skola om sig i vuxen ålder och söka via yrkeshögskolan eller den vanliga högskolan. Det finns även ett bra utbud av privata utbildningar som du kan välja istället. Om du är duktig på IT kanske du inte behöver gå en utbildning utan klarar dig på det du har lärt dig på egen hand. Eventuellt kan du komplettera med fristående kurser på nätet. Utvecklingen av IT går väldigt snabbt framåt och det är ofta en fördel att ta en lite kortare kurs. En lång universitetsutbildning kan hinna bli förlegad innan du har hunnit ta examen.

Sök jobb via bemanningsföretag

När du är färdig med din utbildning eller känner dig redo att börja jobba är det bara att sätta igång och skicka iväg ansökningar. Du kan antingen välja att jobba som frilansare och hitta dina egna uppdrag eller ta hjälp. Idag använder många företag en bemanningsfirma för att hitta personal. Därför är det en god idé att titta hos dem när du söker en ny tjänst. I huvudstaden finns många möjligheter och du behöver bara söka på lediga jobb i stockholm för att se vad som är aktuellt just nu. Bravura är en seriös bemanningsfirma som fokuserar på människor som är i början av sin karriär. Det passar alltså perfekt om du precis har utbildat dig och vill komma ut i yrkeslivet. De har även en speciell kategori med IT-jobb då du ser snabbt om det finns en tjänst som passar. Annars kan du alltid skicka in ditt CV i väntan på att en tjänst dyker upp.

Vilka egenskaper bör jag ha som webbutvecklare?

Något av det viktigaste för en webbutvecklare är att det finns ett stort tekniskt intresse. Du bör även vara van att spendera mycket tid på internet. Egenskaper som värdesätts är nyfikenhet och noggrannhet. Det är också ett plus om du är en naturlig problemlösare som väljer att se möjligheterna i varje situation. Du kan antingen arbeta självständigt eller tillsammans med andra webbutvecklare. Därför är det också bra om du är anpassningsbar och har lätt för att samarbeta med andra. Dessutom kommer arbetet innebära en viss kundkontakt vilken du måste vara lyhörd för. Det som är positivt med webbutveckling är att du kan jobba hos ett företag eller starta din enskilda firma. Du har alltså stor frihet.